





M.P. Shah Hospital and Lions Sightfirst Eye Hospital 3rd Annual International Diabetes Symposium Agenda 25th-26th October, 2019

		FRIDAY 25TH	OCTOBER 2019		
TIMINGS		DA	W1		
42.000	RECISTRATION AND LUNCH				
12.00pm - 2:00pm	REGISTRATION AND LUNCH				
2:00pm - 2:10pm	OPENING REMARKS	DR. VISHAL			
	WORKSHOP 1			WORKSHOP 2	
	PRACTICAL	SPEAKER		SCIENTIFIC	SPEAKER
2:10pm - 3:55pm (1:45mins)	Diabetes Education		2:10 - 2:25pm (15 mins)	1) Case Study 1 - Diabetes 1.5	
	1) Conversational Maps				
	2) 6 points in Diabetes Education		2:25 - 3:25pm (60 mins)	2) Debate - Is Metabolic Syndrome truly a Syndrome?	
	3) Nutrition - Carb Counting		,	3) Dislipidomia - Myths,	
	Portion plate		3:25-3:45pm (20 mins)	Reality and Updates	
	4) Insulin Use		3:45 - 4:05pm (20 mins)	4) Metabolic Balance	
3:55pm - 4:25pm (30 mins)	5) Diabetes Exercise for All		4:05 - 4:20pm (15 mins)	5) Case Study 2 bariatric surgery	
4:25pm - 4:55pm (30 mins)	6) Diabetes Foot Care and Wound Management		4:20pm - 4.55pm (35 mins)	6) Panel Discussion	
4:55pm - 5:00pm (5 mins)	7) Closing Remarks	Dr. Rilwan Aden	4:55-5:00pm (5 mins)	7) Closing Remarks	Dr Saira Sokwalla
		FDEE EVEN	ING FOR ALL		
		FREE EVEN	The state of the s		
		SATURDAY 26TI	I OCTOBER 2019		
TIMINGS		DA	NY 2		
8:30am start	SESSION 1.0				SPEAKER
7:00am - 8:30am	REGISTRATION AND BREAKFAST				
8:30am - 8:40am (10 mins)	Opening Remarks				Dr. Toseef Din
8:40am - 9:10am (30 mins)	Link between Diabetes, Cardiovascular Disease and Obesity				
9:10am - 9:25am (15 mins)					мон
9:25am - 9:40am (10 mins)	KDSG- Launch of DM emergency protocols				KDSG Chair/Representative
9:40am-9:55am (15 mins)	CVD risk management in type 1 diabetes				
9:55am -10:05am (15 mins)	Panel Discussion				
10:05am-10:20am (15 mins)	Official opening of the International Symposium				Dr. Manoj Shah
10:20am -10:40am	MORNING TEAM BREAK				
10:40am start	SESSION 2A	SPEAKER	SESSION 2B		SPEAKER
TIMINGS	SCIENTIFIC PRESENTATIONS		TIMINGS	PRACTICAL SESSIONS	
	ED: cardiovascular disease				
10:40 - 11:00am (20 mins)	risk and management Metformin: Past, Present		10:40-10:55am (15 mins)	Screening for CVD in Diabetes	
11:00-11:20am (20 mins)	and Future		10:55-11:10am (15 mins)	Behaviour Therapy in the Triad	
11:40 - 12:00pm (20 mins)	SGLT Inhibitors, Similartities and Differences in CVOT		11:30-11:45am (15 mins)	Technology in the prevention and management of Diabetes - Afya Pap	
12:20 - 12:40pm (20 mins)	Incretin based thereapies place in the Developing World		12:00-12:15pm	Case Study - Multidisciplnary ap to Vascular Surgery	proach
1:00pm - 2.00pm	LUNCH BREAK				
2.00pm start	SESSION 3				SPEAKER
2:00 - 3:00pm (60 mins)	Multidisciplinary Team Case Discussion				Cardiologist Nephrologist Endocrinologist Nutritionist Exercise Counsellor
3.00 pm -3.20 pm (20 mins)	Insulin numns and CGM- feets co	type 2 diahetes			
	Insulin pumps and CGM- focus on type 2 diabetes				
3:25pm - 3.30pm	Closing Remarks				Arv Kalsi
3:30pm	TEA BREAK, MEET AND GREET AT Y	OUR DISCRETION			





